محل تبلیغات شما

فصل زمستان و بروز پدیده آلودگی و وارونگی هوا مردم برای حمل و نقل و تردد با مشکلات زیادی رو به رو می شوند و با این سوال رو به رو می شوند که به راستی راه های مقابله با آلودگی هوا چیست؟ که در این گزارش به بیان توضیحاتی پیرامون این موضوع می پردازیم.

از موثرترین راهکار‌های کاهش آلودگی، کاهش آلودگی از مبدا است: ساخت و طراحی وسایل نقلیه موتوری که از حداقل سوخت استفاده کنند، چنانچه در کشور‌های پیشرفته این امر تحقق یافته و در صدد موفقیت‌های بیشتری نیز هستند. همانطور که می‌دانیم وسایل نقلیه موتوری در ایران نسبت به دیگر کشور‌ها از بالاترین مصرف سوخت برخوردار هستند.

تبدیل سوخت خودرو‌ها به CNG در مقابل بنزین و نیز کاهش واردات بنزین.

ارایه برنامه‌های آموزشی در رابطه با کاهش مصرف سوخت از طرق مختلف مانند آموزش تعمیر و نگهداری خودروها، الگو‌های رانندگی و عوامل موثر بر میزان مصرف سوخت خودرو.

استفاده از رسانه ها‌ی همگانی (رادیو، تلویزیون، مطبوعات و.) و فعالیت‌های سازمان یافته برای آموزش و افزایش دانش در باره‌ی تهدید‌های آلوده کننده‌های هوا وایجاد آگاهی از اجرای قوانین برضد تمامی آلوده کننده‌ها بسیار مهم و ضروری است. این رسانه‌ها یکی از اولین ابزار‌های ما برای ایجاد تغییر به شمار می‌آیند.

به کودکانمان از همان سنین کودکی آموزش دهیم که استفاده از وسایط نقلیه همگانی، دوچرخه یا پیاده طی کردن

مسافت‌های کوتاه به سلامت هوا کمک می‌کند؛

خارج کردن صنایع آلاینده از محدوده شهری؛

از رده خارج کردن خودرو‌های قدیمی و فرسوده با حفظ حقوق صاحبان آن ها.

استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر که هم اکنون در نقاط مختلف دنیا از آن‌ها استفاده می‌شود از جمله انرژی خورشید، باد، انرژی گرمایی اقیانوس‌ها، انرژی امواج آب و انرژیجذر و مد اقیانوس‌ها، بیوگاز (سوخت حاصل از تجزیه می ماده آلی در غیاب اکسیژن _ بیوگاز سوختی پاکیزه است که می‌شود از آن برایپخت و پز، گرم کردن فضا و آب، روشنایی و حتی فراهم آوردن توان مکانیکی در ماشین آلات کشاورزی و .)

درختان و گیاهان ریه زمین هستند و یک ضرورت اساسی برای بهداشت زیستی این سیاره. هرچند انسان هوا را از دی اکسید کربن پر می‌کند و لایه‌ی اوزون را با مواد شیمیایی ساخته خود نابود می‌کند، درختان سیستمی قوی برای تعدیل این تاثیرات ارایه می‌دهند. به همان اندازه که درخت جان تازه‌ای به جوّ می‌دهد، جنگل زدایی آن را نابود می‌سازد. از آن جا که یک درخت طی دویست سال دی اکسید کربن هوا را جذب و کربن را در چوب خود ذخیره می‌کند، وقتی آن را خرد می‌کنیم و به صورت چوب و یا کاغذ می‌سوزانیم، کربن دویست ساله‌ی در بند خود را بصورت دی اکسید کربن آزاد می‌کند و در نتیجه تاثیر گلخانه‌ای را تشدید می‌کنیم. از این رو ما نیاز به کاشت درخت داریم و باید از قطع درختان خودداری کنیم، زیرا هر درخت در هرکجای دنیا گوهری است پربها. لایه‌ی اوزون و گاز‌های گلخانه‌ای مرز نمی‌شناسند، پس قطع هر درخت تاثیر جهانی برجای خواهد گذاشت.

استفاده از انرژی‌ها را درجای خود و به مقدار لازم برای خود مجاز بدانیم. انرژی‌های خانگی از قبیل:پخت و پز، روشنایی، حرارتی، الکتریکی، مکانیکی.

همان‌طور که زمین گرم‌تر و شلوغ‌تر می‌شود، کارخانه‌ها و موتورها نیز همچنان آلاینده‌ها را وارد هوا می‌کنند. نیمی از مردم جهان دسترسی به سوخت‌ها یا تکنولوژی‌های پاک (مانند اجاق گاز و لامپ) ندارند. هوایی که ما تنفس می‌کنیم به‌طور فزاینده و خطرناکی درحال آلوده شدن است؛ درحال حاضر، از هر ۱۰ نفر در دنیا، ۹ نفر هوای آلوده تنفس می‌کنند؛ هوای آلوده‌ای که هرساله جان ۷ میلیون نفر را می‌گیرد.

منظور از آلودگی هوا، مواد موجود در هوا (طبیعی یا حاصل فعالیت‌های بشر) است که می‌توانند به سلامت انسان و محیط زیست آسیب برسانند. ذرات ریز حاصل از سوزاندن سوخت‌های فسیلی و چوب می‌توانند به اعماق ریه‌های ما وارد شود و حتی ازطریق جریان خون به تمام بدن برسند.

اثرات سلامتی ناشی از آلودگی هوا جدی است. یک‌سوم از مرگ و میرهای ناشی از سکته، سرطان ریه و بیماری قلبی ناشی از آلودگی هوا است. آلاینده‌های موجود در هوا می‌توانند موجب تشدید آسم، افزایش سرفه و کاهش عملکرد ریه شوند. این مواد همچین می‌توانند خطر بروز برونشیت، سردرد، ضربان نامنظم قلب، حملات قلبی غیرکشنده و مرگ زودهنگام را در افرادی که دچار بیماری‌های قلبی یا ریوی هستند، افزایش دهند. آلودگی هوا با زوال عقل و نیز عملکرد شناختی ضعیف‌تر و افزایش شیوع بیماری‌های روانی و آسم در کودکان مرتبط است. درحالی‌که قبلا مشخص شده بود آلودگی هوا می‌تواند خطر زایمان زودهنگام را افزایش دهد، اخیرا نیز دانشمندان ذرات آلاینده را در جفت مادر کشف کردند و شاید آلودگی به جنین نیز برسد. فرار از آلودگی هوا دشوار است و تقریبا همه‌ی افراد در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیرند. آلاینده‌های میکروسکوپی موجود در هوا می‌توانند از سد دفاعی بدن ما عبور کنند و به اعماق سیستم تنفسی نفوذ کرده و وارد جریان خون شوند.

 

 

امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد

شهادت سردار قاسم سلیمانی

آیا استراماچونی باز میگردد؟؟؟؟

مدارس 12روز تعطیل شد !!!!

هوا ,آلودگی ,استفاده ,سوخت ,نیز ,رو ,آلودگی هوا ,استفاده از ,از آلودگی ,اکسید کربن ,دی اکسید ,وسایل نقلیه موتوری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها